Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Честитки за МВР за организацијата на натпреварот со Полска

По одличната организација на ризичното гостување на фудбалската репрезентација на Полска во Скопје и ефикасното справување со инцидентите што ги предизвикаа полските хулигани, од УЕФА стигна признание за македонската полиција односно за нејзиниото постапување минатат недела.

Службите за безбедност и организација на УЕФА постапувањето на македонската полиција го оценуваат на највисоко ниво и потенцираат дека делувањето на службите на МВР може да служи како позитивен пример.