Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Пресврт во македонското здравство: Филипче објави дека има над три илјади нови вработувања во здравствениот сектор

Во 2018-та и 2019-та се реализирани три илјади и двесте нови работни места во здравствениот сектор, соопшти Венко Филипче Министер за здравство во вечерашното гостување на МРТ.

Филипче потенцираше дека се зголемени бројот на работните места за 10 отсто, а вложени милијарда евра.