Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Подарок книга во чест на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

????????????????????????????????????

Дел од граѓаните на Општина Илинден кои деновиве пазаруваа во маркетите, во кошничката со купените прехранбени производи на подарок добија книга. Дарувањето книги е во чест на 20-та јубилејна Литературна манифестација „Илинден“, со цел пишаниот збор да се доближи до што поголем број граѓани, a во насока на интензивирање и промовирање на современите културни достигнувања.

Во акцијата се вклучија и неколкумина реномирани македонски писатели како Раде Силјан, Паскал Гилевски, Блаже Миневски, кои во друштво на градоначалникот Жика Стојановски во неколку маркети на граѓаните им подаруваа дел од нивните авторски книги.

????????????????????????????????????