Има ли нешто повкусно од бабина чорба?
СОСТОЈКИ:
1/2 главица црн лук, 3-4 чешни бел лук, праз, парче корен од целер, малку магдонос, неколку брокули, карфиол, 2-3 прокељ, 1-2 моркови, малку пашканат, 1 пиперка, 2 лажици кисела павлака, 2 лажици брашно, јајце сол, бибер
ПОДГОТОВКА:
Зеленчукот добро измијте го и сварете го во солена вода. Зготвениот зеленчук добро измиксајте го во блендер и вратете го во водата во која се готвел. Оставете да зоврие, исклучете го огнот но оставете го на шпорет, па измешајте го разматеното јајце, во кое сте додале брашно и павлака. Добро измешајте, па загрејте (да не зоврие).
НАПОМЕНА: Доколку чорбата ви е прегуста, додајте врела вода.