Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Home » финансиска едукација
Македонија

Царовска: финансиската едукација на средношколците е важен аспект на процесот на нивна подготовка за успешен настап на пазарот на трудот, затоа работиме на нејзино унапредување

M T
Раната финансиска едукација е од исклучително значење за младите. Тие мора навремено да се запознаат со основните термини, поими и информации врзани за финансиите и...
Бизнис

Усвоен Кодекс на добри практики за финансиска едукација

M T
Координациското тело за финансиска едукација и финансиска инклузија, со коешто раководи Народната банка, а во коешто членуваат претставници на сите финансиски регулатори – Народната банка,...