23.8 C
Скопје
22. јули 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
.МАКЕДОНИЈА

Одговор за медиуми во врска со информациите за разрешување на уставен судија

Соопштение на Уставен суд:

По прашања од повеќе медиуми, Уставниот суд информира дека во отсуство на официјални информации за било каква иницијатива за престанок на мандат на судија на Уставниот суд нема да дава коментари.

Во Уставот во член 111 став 4 јасно се уредени основите за престанок на функција на уставен судија.