24.8 C
Скопје
14. јули 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
БИЗНИС

Доаѓа исплатата на пензиите

Согласно законот пензиите се исплаќаат редовно на првиот работен ден следниот месец.

Пензиите се очекува да бидат исплатени во редовниот рок, односно првиот работен ден во јуни, а тоа е 3.06.2024.

Некои од македонските банки исплатата на пензиите ја вршат и предвреме.