11.8 C
Скопје
24. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+ЛОКАЛНО

Ристески: Општина Аеродром речи си и да нема капитални инвестиции во 2023-та

– Последниот квартален извештај за реализацијата на Буџетот на Општина #Аеродром за 2023 година уште еднаш го потврди она што го забележувавме минатата година, а тоа е дека лошо се планираат средствата, буџетот е неразвоен и бавно оди прибирањето на општинските приходи.
Во делот на капиталните расходи реализирани се само 45 милиони денари (околу 730 илјади евра). Тоа е отприлика колку што Владата минатата година одвои за заемот за реконструкцијата на 2 улици во Лисиче (Црноризец Храбар и Мите Богоевски). Или со други зборови, тоа е 3,5 пати помалку од 170 милиони денари што #Владата ги одвои годинава за доградба на ОУ Блаже Конески и новиот објект на клонот Изворче, на детската градинка Срничка, со капацитет за сместување на 200 нови дечиња, изјави Милутин Ристески, советник од СДСМ во Општина Аеродром.

Спонзорирано: