1.8 C
Скопје
11. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+МАКЕДОНИЈА

Костадиновска-Стојчевска: Не е прв пат во Тетово да имаме играње со национални чувства, не се затвара националната установа библиотека за да се даде под наем

„Не е прв пат во Тетово да имаме играње со национални чувства. Последниот натпис беше дека Министерката ја затвора националната установа библиотека за да го даде под наем тој простор што апсолутно не е точно. Напротив, националната установа библиотека Тетово се сели во нови подобрени простории и тоа не е крајно за нив“, изјави министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска во нејзиното гостување во „Тема на денот“ на Сител Телевизија.

Таа додаде дека таму во тек е изградбата на нов објект театар и библиотека Тетово и дека депото на националната установа библиотека може да се пресели во целосно новиот објект бидејќи нивниот дел е готов.

„Во просторот којшто се ослободува ќе има Europe House. Најмалку е тоа давање под наем“, заклучи Костадиновска-Стојчевска.