4.8 C
Скопје
7. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
БИЗНИС

За пензионерите со пензии до висина на минималната плата ќе има финансиска поддршка – вели Ковачевски

– За пензионерите со пензии до висина на минималната плата ќе има финансиска поддршка.

Минималната плата ќе биде биде покачена на историско највисоко ниво од 22.500 денари. Зголемени плати ќе имаат и работниците во целиот јавен сектор.

Буџетот на нашата држава ги исполнува целите за кои е направен, како што се обезбедување на фискална, економска, макроекономска и монетарна стабилност. Носиме мерки со кои го подобруваме животниот стандард на сите наши граѓани, објави на фејсбук премиерот Димитар Ковачевски.