16.8 C
Скопје
25. септември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Зоран Иванов / Фото: Civilmedia.mk
+СТАВМАКЕДОНИЈАИЗБОР

Уценувачите на Македонија во една реченица

ЗОРАН ИВАНОВ

Македонија и нивните подржувачи (политичари, професори, аналитичари, уредници), велат ќе сме се бугаризирале, ќе не стопирале на секој чекор на ЕУ интеграциите, а всушност сите здушно, сакале, не сакале, свесно, несвесно, одработуваат за службена Софија која едвај чека да запрат нашите интеграции, после децении и милијарди лева потрошени на асимилаторски кампањи, сега уплаф имаат Македонците да не им седнат на заедничката ЕУ маса зашто таму нема блефови со истории, прпа им е “македонизмот” да не им стапне на европското тло и таму да го доживеат историскиото фијаско со негирањето на нашиот одвајкада македонски идентитет, па вие, (паметњаковичи што спомнувате “кичми”, (патем на македонски е “рбет”, “грбник”), и сеете магли и стравови, всушност кукавици и лажни, умислени и набедени патриоти, погледнете подлабоко дали сте меѓу патриотите или меѓу предавниците, времето, ова време сегашно, го има одговорот!

извор: Civilmedia.mk