26.8 C
Скопје
13. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+БИЗНИС

Народната банка објавува повик за пријавување трудови за 47. сесија на Клубот на истражувачите

Народната банка објавува повик за пријавување трудови за 47. сесија на Клубот на истражувачите, којашто ќе се одржи на 15 јуни 2023 година (четврток), со почеток во 14:00 часот, во просториите на Народната банка. Заинтересираните истражувачи може да се пријават со доставување на материјалот на е-адресата: info@nbrm.mk, најдоцна до 1 јуни 2023 година (четврток).

Трудовите треба да бидат изработени согласно со трендовите и стандардите на современите истражувања, што подразбира емпириска анализа, како и систематизирани заклучоци од истражувањето.

На сесиите на Клубот како платформа за дискусија и размена на стручни мислења, може да се презентираат резултати и сознанија и од истражување/труд во работна верзија.

Клубот на истражувачите на Народната банка е отворена платформа за презентација и дискусија на научноистражувачки трудови, особено во доменот на монетарната политика и макроекономијата.

Зачленувањето во Клубот на истражувачите е од отворен карактер.

Спонзорирано: