Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+МакедонијаТОП ВЕСТИ

Маричиќ: 8-ми март е ден кој нѐ потсетува на обвската да негуваме општество во кое жените се еднакви со мажите, се почитувани дома и на работа, се исто платени со мажите, се еднакво застапеност во јавниот и политичкиот живот и имаат сигурен пристап до правдата

Фејсбук статус на Бојан Маричиќ:

8-ми март е ден кој нѐ потсетува на обвската да негуваме општество во кое жените се еднакви со мажите, се почитувани дома и на работа, се исто платени со мажите, се еднакво застапеност во јавниот и политичкиот живот и имаат сигурен пристап до правдата.

Тоа е правичност што треба да се прифати и столб на здравото општество.

Жените досега многупати докажале дека можат да бидат успешни во сите области, а нивната улога како мајка во општеството е неизмерна.
И не само денес, секој ден треба да се заблагодаруваме за нивната пожртвуваност, несебичност и посебен придонес во развојот на општеството.
Владата ќе продолжи да презема активности и активно да се бори против дискриминацијата врз основа на пол, мајчинство, особено на пазарот на трудот, како и против насилството врз жените.

Драги дами, ви го честитам празникот и ви посакувам да бидете ценети, сакани и успешни.
🌹Среќен Меѓународен ден на жената, 8-ми март!