Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Бизнис

Во изминатото деноноќие произведени се 15.107 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 22.02.2023 година произведе 15.107 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 11.773 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.334 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 22.02.2023 година.