Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Македонија

Концептот Едно општество за сите доаѓа до израз тогаш кога е најпотребно

Македонија сплотена во помошта кон Турција, пишува 24инфо.мк.

Скопје, Тетово, Охрид, Гостивар се само дел од градовите каде деновиве се случуваат масовни хуманитарни акции за помош на настраданото население во Турција.

Турци, Македонци, Албанци, Срби, Бошњаци, Роми, Власи масовно донираат за настраданите во катастрофалните земјотреси што ја погодија Турција.

Хуманоста на граѓаните на Македонија, како и концептот Едно општество за сите доаѓаат до израз тогаш кога е најпотребно.

Покрај паричната и хуманитарна помош, на терен во Турција се и дузина спасувачки екипи од Армијата и од противпожарните бригади кои рамо до рамо со турските колеги извлекуваат повредени и и санираат дополнителни штети.

Граѓаните, институциите покажаа што е вистинска грижа за една пријателска држава и пријателски народ.