Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarБизнисВо тренд...

Проверете ги сметките – Парите од Мој ДДВ за минатиот квартал почнаа да легнуваат на банкарските сметки

Средствата од повратот на ДДВ преку проектот Мој ДДВ за последниот квартал од 2022 година почнаа да легнуваат на сметките на граѓаните кои скенираат сметки.

Државата од оваа година ќе враќа и до 2.100 денари за секој граѓанин кој скенира фискални, со оглед што е најавено зголемување на сумата од 1800 до 2100 денари за еден квартал.

Кликнете лајк и заследете го Centar.mk на фејсбук и добивајте вакви корисни вести.