Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМакедонија

Ова се неработните денови за сите граѓани кои преостануваат до крајот на годината

Во согласност со Законот за празниците на Република Македонија (Сл. весник на РМ број 21/98 и 18/07), во 2023 година неработни денови за сите граѓани се:

17 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар; 21 април (петок), Рамазан бајрам, првиот ден на Рамазан бајрам 1 мај (понеделник), Ден на трудот; 24 мај (среда) „Св. Кирил и Методиј“ – Ден на сесловенските просветители; 2 август (среда), Ден на Републиката; 8 септември (петок), Ден на независноста; 11 октомври (среда), Ден на народното востание 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската револуционерна борба; 8 декември (петок), „Св. Климент Охридски”.