Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Каде ќе нема струја денеска – Ова се локациите каде има најави за планирани исклучувања поради модернизација на мрежата

Екипите на Електродистрибуција ДООЕЛ ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа на локациите наведени во документот во прилог. Ве известуваме дека заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, без снабдување ќе останат населените места кои припаѓаат на Корисничките Енерго Центри (КЕЦ) во листата во прилог.

Планирани прекини
Почеток Краj КЕЦ Адреса
2023-01-23 08:00 2023-01-23 10:00 16 Куманово Банево трло, 30Јули, Веселин Маслеша, дел околу ОУ Христијан Т. Карпош
2023-01-23 10:30 2023-01-23 14:00 39 Скопје Ѓорче Петров Дел од ул. Џумајска.
2023-01-23 10:00 2023-01-23 15:00 10 Скопје Аеродром Дел од ул. Мите Богоевски, од раскрсница со Сотир Томовски до раскрсница со Водоча, кон пругата.
2023-01-23 09:00 2023-01-23 11:00 11 Тетово дел од с. Групчин, објекти кои се наоѓаат на сред село
2023-01-23 10:00 2023-01-23 14:00 12 Охрид КУРАТИЦА
2023-01-23 11:00 2023-01-23 13:00 39 Скопје Ѓорче Петров Дел од ул. Радушка и бул. Партизански одреди (станови и локали во ист објект со пекара Вршник).