Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+БизнисТОП ВЕСТИ

Произведени 16.704 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

АД ЕСМ на 21.01.2023 година произведe 16.704 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.273 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.431 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 21.01.2023 година.