Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМозаикВо тренд...

Првата полна месечина во 2023 година – Очекувајте многу необична енергија!

Првата полна месечина во 2023 година не очекува ноќта помеѓу 6 и 7 јануари во 00:09 часот, во знакот Рак. Одлична можност да се потсетиме што ни е навистина важно и за што навистина се грижиме.

Се чини на средина помеѓу ретроградниот Меркур и ретроградниот Марс, што може да донесе одредено ниво на напнатост. Ретроградниот Марс и Меркур може да бидат предизвикувачка комбинација што нè остава да се чувствуваме заглавени, замаглени и збунети. Нашите умови можеби се повторуваат или можеби ни е тешко да одиме напред. Можеби дури и чувствуваме дека за секој чекор напред што го правиме, мораме да направиме неколку чекори назад.

Првата полна месечина во 2023 година не очекува на 6 јануари во знакот Рак. Енергијата на хороскопскиот знак Рак често се прикажува како чувствителна, нежна, емотивна, но не смееме да ја заборавиме храброста на овој знак, кој е подготвен да застане и да ги заштити сите оние што ги сака, пишува Атма.

Затоа полната месечина во Рак е одлична можност да се потсетиме на тоа што ни е навистина важно и за што навистина се грижиме. Која е вашата мотивација? Зошто го правиш тоа што го правиш? Оваа прва полна месечина во новата година е одлично време да размислите за начини како да внесете повеќе хармонија во вашиот живот.

Хороскопот посочува дека полната Месечина е активна на половина пат помеѓу ретроградниот Меркур и ретроградниот Марс, што може да донесе одредено ниво на напнатост. Ретроградниот Марс и Меркур може да бидат предизвикувачка комбинација што нè остава да се чувствуваме заглавени, замаглени и збунети.

Нашите умови можеби се повторуваат или можеби ни е тешко да одиме напред. Можеби дури и чувствуваме дека за секој чекор напред што го правиме, мораме да направиме неколку чекори назад.