Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

По повод 114-годишнината од Конгресот на Битола, под покровителство на првиот Потпретседател на Владата, Артан Груби, се организира свечена Академија

По повод 114-годишнината од Конгресот на Битола, под покровителство на првиот Потпретседател на Владата, Артан Груби, се организира свечена Академија во 13 часот во Хотел хилтон

Али Ахмети, премиеротДимитар Ковачевски и претседателот на СобраниетоТалат Џафери, ќе учествуваат на централната манифестација за Денот на азбуката на Албанскиот јазик.