Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Македонија

СДСМ: Мицкоски се гордее со континуитетот на Ванчо Михајлов, соработникот на фашизмот

Соопштение на СДСМ:

Христијан Мицкоски не само што го потврдува континуитетот со Ванчо Михајлов туку оди и чекор понапред.

Мицкоски се гордее со континуитетот на ВМРО-ДПМНЕ со ликот и делото на Михајлов, соработникот на фашизмот.

Дополнително, за Мицкоски не се проблем контроверзните историски имиња на бугарските клубови, кои го негирале македонскиот идентитет и кои соработувале со фашистичките окупатори, туку спорен му бил само политичкиот реципроцитет.

Очигледно е дека фотографиите на Мицкоски со основачите на бугарските клубови не биле случајни.

Мицкоски е слаб, послушник на Груевски и заложник на Апасиев и Левица а неговата партија е обезличена и без идеологија.