Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Меѓу владина седница помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Албанија

За денеска е најавена меѓу владината седница помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Албанија .

На меѓу владината седница официјални обраќања ќе имаат Димитар Ковачевски, претседател на Владата на Република Северна Македонија и Еди Рама, претседател на Владата на Република Албанија.

На меѓу владината седница ќе се одржи и церемонија на потпишување на Договори и Меморандуми од страна на министрите на двете Влади се со цел продлабочување на соработката меѓу двете земји.