11.8 C
Скопје
26. септември 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Спасовски: Активната транспарентност на МВР од просечни 59.5% во 2016, денеска во 2022 изнесува високи 91.7%

Фејсбук статус на Оливер Спасовски:

Активната транспарентност на МВР од просечни 59.5% во 2016, денеска во 2022 изнесува високи 91.7% – скок за 32.2% кој заедно со мојот тим успеавме да го издејствуваме откако го преземав раководењето со МВР – од почетокот на рангирањето во 2016 година до денес, поминувајќи три нивоа, од крајно затворена институција до многу добра активна транспарентност.

Продолжуваме со создавање отворена, отчетна и транспарентна институција пред граѓаните, преку активна соработка со медиумите – вистински одраз на внатрешната политика на Министерството во насока на градење на довербата помеѓу граѓаните и полицијата.