Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Машинеријата за лажни вести на ВМРО ДПМНЕ зариба: Национална радиодифузија потрошила 80.900 денари за новогодишни пакетчиња, а не милиони евра

Одделението за јавни набавки во ЈП Национална радиодифузија – Скопје, при објава на Квартална евиденција за набавки под праговите и посебни услуги за период 01.10.2021 до 31.12.2021 година, во ставката новогодишни пакетчиња има направено ненамерна грешка во вредноста на склучениот договори со ДДВ, соопштија од ЈП Национална радиодифузија.

За таа цел е направена корекција во Квартална евиденција за набавки под праговите и посебни услуги за период 01.10.2021 до 31.12.2021 година, во која е внесена вредноста на реално потрошени средства во изност од 80.900,00 ден, велат од таму.