Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија Во тренд...

Генералниот секретар на СДСМ Миле Зечевиќ присуствуваше на Вевчанскиот карневал

Генералниот секретар Миле Зечевиќ денеска беше во Вевчани, каде присуствуваше на Вевчанскиот карневал.

Карневалот во Вевчани со децении е еден од најпознатите македонски вековни обичаи, реномирана манифестација која што ја чува и промовира традицијата и ги зближува и соединува граѓаните.