Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Технологија

Messenger воведе нови опции што веќе ви се достапни

Апликациите за допишување се натпреваруваат во последно време, која од нив да им се понуди на клиентите порано и повеќе.

Во нов пост, Messenger сподели вести за опциите што се сега активни.

Можете да започнете групни разговори помеѓу контактите на Месинџер и Инстаграм, а исто така доаѓаат и анкети кои ќе ви олеснат да одлучувате за заеднички теми.

Според објавата, сепак ќе имате контрола врз тоа кој може да ве контактира, како и кој ќе биде на списокот на разговори, кој мора да испрати барање, кој воопшто не може да ве контактира.

Бидејќи групните разговори во пандемија станаа неизбежни, тие добиваат друга функција – индикатори за пишување за секое лице во групата.

Доаѓаат нови теми за Messenger, од кои се издвојува онаа за loversубителите на астрологијата.

Претходно, Messenger ја воведе опцијата за брз одговор, како и можност за скенирање на QR -кодови и врски.

Брзиот одговор ќе им олесни на корисниците брзо да одговорат на мултимедијалната содржина што ја добиваат од друг корисник на Messenger.

Кога ќе примите фотографија или видео, на дното ќе се појави Брз одговор, преку кој ќе можете веднаш да одговорите, без да ја оставите фотографијата или видеото и да се вратите на разговор.

QR кодови и врски за плаќање се нова опција за плаќање од FB Messenger, која првично ќе биде достапна само за корисниците во САД.