Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Мозаик Во тренд...

Исповед на фотограф: Ги избриша сите фотографии од венчавката по една реченица младоженецот

Фотографот ја опиша непријатноста што ја доживеа на венчавката на еден пријател, што на младенците им остави спомени од венчавката.

На социјалната мрежа Редит, каде што луѓето бараат од другите членови мислење за прашањето на ситуацијата во која не се сигурни дека добро се снашле, тој ја објави својата исповед и опиша што се случило на таа „венчавка од пеколот“.

Имено, тој напиша дека се согласил да ја фотографира свадбата на својот пријател за да му направи услуга. Меѓутоа, поради она што го доживеа од младенците, одлучи да ги избрише сите фотографии, за да немаат спомени од венчавката.

“Се согласив да ја сликам свадбата на мојот пријател, знаев дека нивниот буџет е тесен. Јас нормално фотографирам животни, му реков дека немам многу искуство со такви работи, но тој инсистираше, рече дека не му е грижа дали сликите беа совршени и дека знае да се занимава со камерата. Се договоривме да ми платат 250 долари “, напиша тој.

“Денот на венчавката започна со следење на невестата по стапките, каде и да отиде и да се подготви, отидов и јас. Се сликав од с everything. Потоа ја фотографирав самата церемонија, и за време на ручек и говори, дружење луѓе”, рекол младичот. напиша ..

“Почнав околу 11 часот наутро, а состанокот беше веридбата да трае до 19.30 часот. Околу пет часот тие служеа храна и јас прашав дали можам да направам пауза од 20 минути, само за да јадам. Потоа дојде шокот , немаше место за мене ниту на било која маса, а младоженецот ми рече дека не сум дошол овде да јадам, туку да сликам “, продолжи тој.

“Во тој момент, веќе сум доста уморен, жешко ми е бидејќи просторот е безусловен, не пиев ништо, бидејќи донесов само две шишиња вода и ги испразнив одамна. Пијалоците во барот се плаќаа, па му велам на младоженецот дека ќе направам пауза од 20 минути да јадам и да пијам што било. Ми вели или си мој фотограф, или одиш дома без пари веднаш “, напишал фотографот.

„Тие 250 долари за толку часови работа е смешен хонорар, а јас веќе бев на работ да платам некому 250 долари, само за да ми дозволи да седам пет минути и да пијам чаша ладна вода. Го прашав младоженецот дали си сигурен дека мислиш така. “Тој рече да, а јас веднаш ги избришав сите фотографии пред него. Му реков дека повеќе не сум негов фотограф и отидов дома”, ја заврши својата исповед.

„Каков пријател си“, „каков стругач“, „практично бесплатно си ја завршил својата работа и наместо да те третира како важна личност, те третирал како ѓубре“, се некои од коментарите.

„Кога се оженив, сите вработени на настанот седнаа на масата, беше обезбедена храна и пијалок и време за пауза“, напишал еден човек.

Но, други велат дека тој не испаднал фер, бидејќи младоженецот му понудил избор – бесмислен, но сепак избор.

“Тој ви постави ултиматум, а вие ја донесовте одлуката. Поддржувам дека ја напуштивте венчавката, но не требаше да ги бришете сликите”, гласи еден од коментарите.