13 C
Скопје
18. април 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис

Можност да се купи стан за 20.000 динари? Тие продаваат две фабрики и три стана за 140.000

Агенцијата за лиценцирање на стечајни управници во стечај ја објави продажбата на Фабрика „Благотин“ од Белучиќ кај Рековац, Србија, пишуваат српските медиуми.

Предмет на продажбата се деловни простории на хемиската и дрвната индустрија и три станови во општествена сопственост, сите за 140.000 динари.

Станува збор за недвижен имот, групирани во пет имотни единици и се продаваат по метод на непосреден договор. Ова е четврта продажба на „Благотина“. Огласот е отворен до 8 април.

На продажба е деловен простор, две простории на хемиската индустрија со површина од 89 квадратни метри, и деловен простор, четири простории од дрвната индустрија за производство на мебел и хартија со површина од 55 квадратни метри . Просториите се во општествена сопственост, согласно конкурсот.

Цената на деловниот простор за хемиската индустрија е 40 000 динари, а дрвната индустрија, исто така, 40 000 динари.

Покрај деловниот простор, се продаваат и три стана во станбена и деловна зграда во Белучиќ, со површина од 60 квадратни метри, 46 квадратни метри и 23 квадратни метри, а цените се по 20.000 динари. Сите станови се во општествена сопственост, а два се на приземје и еден на првиот кат во деловно-станбена зграда.

Проценетата вредност на деловните простории и становите, според огласот, е 6.680.000 динари.