Centar.mk – Дознај сѐ!
Македонија ТОП ВЕСТИ

Николовски ја поздрави одлуката на пратениците – Усвоен законот за попис

Фејсбук статус на Љупчо Николовски:

Ја поздравувам одлуката на пратениците и носењето на Законот за попис на населението.

Со усвојувањето на Законот создадени се нормативните услови да се реализира оваа важна статистичка операција, после 19 години.

Институциите се подготвени, ќе имаме попис по меѓународни стандарди.

Концептот е професионален и одговорен, без политички влијанија, да имаме точни, веродостојни статистички податоци и да го спроведуваат стручни лица.
Според критериумите на Евростат и меѓународните стандарди.

Партизирањето на пописот е штетно и целосно непотребно, тоа е статистичка операција, неопходна за да се планира развојот на државата. 🇲🇰