Centar.mk – Дознај сѐ!
MeteoCentar Македонија Во тренд...

Наврнало 32 сантиметри снег – во кој град е најстудено утрово

Утрово во 7 часот најниска температура од -10 Целзиусови степени е измерена во Крушево. Минус осум, според УХМР, се измерени во Битола и во Берово, -6 во Крива Паланка, -5 во Претор, Дебар и во Куманово, -4 Охрид и во Прилеп, -3 во Тетово и во Штип, -2 Скопје-Петровец и во Струмица, -1 во Скопје-Зајчев Рид и во Демир Капија, а 0 во Дојран.

Најмногу снег од 32 сантиметра има на Попова Шапка, 23 во Битола, десет во Охрид и во Крушево, осум во Претор, седум во Маврови Анови, пет во Берово, четири во Дебар, два во Крива Паланка и во Тетово.