-2 C
Скопје
17. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Македонија ТОП ВЕСТИ

Заев: Македонскиот јазик и македонскиот идентитет не се на маса за преговори

Македонскиот јазик и македонскиот идентитет не се на маса за преговори. Корењата, историјата на мојот народ и на мојот македонски јазик, се исто мое суверено право и право на самоопределување, рече премиерот Зоран Заев.