Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Николовски: Има уште простор за кратење на привилегиите на функционерите, принципот на отчетност ќе продолжи и на локално ниво

Принципите на целосна отчетност и транспарентност која ги постави претходниот состав на Вадата ќе продолжат и во новиот мандат, но тоа ќе се прошири и на локално ниво, порача денеска вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата, за одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски.

– Еден од столбовите во програмата е кратење на бенефициите и привилегиите на функционерите. Секој од нас е дојден овде да работи за плата и да сработи најдобро што може за граѓаните. Како што јас сум можел да не користам службена картичка како дополнителен заменик министер и како министер и ништо да не ми фали, можеме со секој еден функционер од централно и од локално ниво да го менуваме сето она што ни следува. Може да се скратат многу трошоци, бенефиции и привилегии, но ќе притиснеме да имаме целосна транспарентност и отворени податоци и на локално ниво, заклучи Николовски. 

спонзорирано: