Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Што значи кога сонувате дека ви паѓаат забите?

Ако сте сонувале дека вашите заби паѓаат, не сте единствени. Тоа е една од најчестите теми во соништата. Но, што значи тоа?

Соништата што ги имате можат да ги рефлектираат сценаријата или чувствата што ги доживувате во вашиот секојдневен живот, па затоа вреди да размислите за нив. Еден од најчестите соништа е чувството дека забите ви испаѓаат. Но, тоа не значи дека треба да резервирате преглед на забар.

Сонот поврзан со забите може да значи цела низа различни работи. Кога ќе испаднат забите, нечиј опстанок е оспорен, можеби и нечија можност за јадење, па затоа може да значи и болест.

Ако освен сонувачот чии заби испаѓаат, во сонот се појавува друга личност, сонувачот може да има проблем со личноста, која може да биде супериорна на работа, на пример. Сонот може да укаже дека стравот од таа личност во реалноста е претеран.

Овој сон може потсвесно да се однесува и на нашиот страв од стареење.

МАРКЕТИНГ