Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Злоупотреба на малолетници и активно рекламирање на фејсбук? – Носител на листа грубо го крши изборниот молк

Носител на листа на една политичка партија го крши изборниот молк, пријавуваат граѓани кои се од петтата изборна единица.

Според неофицијални информации лицето објавило пост во неделата кој и натаму е спонзориран, а тоа може да се види преку алатката за транспарентост на социјалната мрежа Фејсбук дека е активен и среде изборен молк, а граѓани информираат дека во видеото се злоупотребени и најмалку две девојчиња кои се малолетни што е строго забрането во изборна кампања.

Засега нема информации дали институциите презеле некакви чекори против ова лице.

Името на кандидатот е познато на редакцијата на Centar.mk.