Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Петров: СДСМ е секогаш на терен со граѓаните, сепак со почитување на протоколите

„СДСМ е секогаш на терен со граѓаните, сепак со почитување на протоколите, се работеше за партиска активност, која што имаше едукативен карактер, значи се делеше материјал поврзан со корона кризата, се почитуваат сите правила, всушност ние ги почитуваме кој што ги постави комисијата за собири, состаноци. Тоа го прават сите политички партии ние се разбира ги споделуваме информациите, ги споделуваме сликите, видео материјалите од средби, со цел да им покажеме на другите како треба да изгледа еден состанок во оваа нова ера на корона кризата, сите политички партии имаат свои партиски активности и мој апел е до сите да ги почитуваме правилата, да држиме дистанца, да носиме маски бидејќи сепак повторно ќе кажам можеби ќе звучи клише но здравјето е најважно, рече во вечерашното гостување на ТОП ТЕМА, Коста Петров, потпретседател на СДСМ.

„Повторнo ќе напоменам дека најважно во оваа нормалност, во ова ново време на живеење, да ги почитуваме протоколите, протоколите се јасни, се додека ги почитуваме протоколите, тоа што ние го правиме не треба да претставува негативен ефект… “