Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Петров: Бројките за жал не се тоа што треба да бидат, досега требаше да се намалат бројките, се надевам дека растот нема да продолжи

„Бројките за жал не се тоа што треба да бидат, досега требаше да се намалат бројките, се надевам дека оваа бројка што расте дека нема да продолжи, мојот апел е дека едноставно треба сите да се адаптираме, да ги почитуваме протоколите, факт е дека ќе мораме да се навикнеме на ова, факт е сите се адаптираме, се адаптира бизнисот, се адаптираат луѓето, ќе се адаптираат и политичките партии најважно е да ги почитуваме протоколите и мислам дека тоа апсолутно е правило за сите граѓани и за сите политички партии“, рече потпретседателот на СДСМ, Коста Петров.