Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Драстичен раст на рејтингот на СДСМ поради успесите, но и враќањето во Македонија на “истераните” граѓани од груевизмот – можеби тоа е причината зашто ВМРО ДПМНЕ бега од избори?

Поради успешното справување на министерот за здравство со оваа пандемија има видно зголемување на рејтингот на СДСМ и секако, секоја партија сака да оди на избори кога резултатот би бил најдобар. Затоа сега СДСМ инсистира што поскоро да оди на избори зашто нејзиниот рејтинг благодарение на министерот за здравство, вели Сефер Тахири за 360 степени.

Според неофицијални информации на CENTAR.MK рејтингот на СДСМ драстично пораснал поради успешното справување со коронавирус кризата од страна на актуелната влада, особен пад на рејтингот на ВМРО ДПМНЕ придонеле функционерите поставени во техничката Влада.

Анкетите кои биле нарачани за потребите за една странска амбасада покажуваат двоцифрена предност во проценти во корист на СДСМ, пред ВМРО ДПМНЕ, и можеби шестоцифрена предност во број на гласови доколку изборите се случат во јуни.

Во овој период голем број од граѓаните, кои си заминаа во странски земји поради закани, уцени, во беспарица, оставени на дното од режимот од 2006-2017 се вратија во нашата земја.

Токму ова е проблемот на ВМРО ДПМНЕ, сметаат познавачите на состојбите. Овие граѓани не сакаат ни по ниту еден случај повеќе да го видат ВМРО ДПМНЕ на власт, а тоа е огромна бројка на граѓани, од кои се плаши опозиицјата и поради која ја чека пораз.

error: Соддржината е заштитена.