Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Зоран Заев соопшти: Вработување за над 6000 млади

– Во 2019 година 6.004 лица се вработија преку Младинската гаранција! Оперативниот план за вработување има високи 98,6% реализација и ги дава очекуваните резултати. Невработеноста кај младите во последниот квартал од 2019 е намалена на 35,3%, а во 2016 тој процент беше 48,2%. Продолжуваме да инвестираме во младите, соопшти лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

спонзорирано: