Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(Видео) Мизрахи од ВМРО ДПМНЕ почна да ја употребува придавката на името – Северна Македонија

Техничката влада денеска ја одржа третата седница со којa претседаваше премиерот Оливер Спасовски.

На седницата беа донесени повеќе одлуки, но камерата на „360 Степени“ успеа да регистрира и јавно изговарање на новото уставно име на државата од фунционер на ВМРО-ДПМНЕ.

Како што покажува видео-записот подолу, министерката за труд и социјална шолитика, Рашела Мизрахи, го употребува терминот Влада на Република Северна Македонија, читајќи од текст кој се наоѓа пред неа.

 

Повеќе на линкот: 360 степени