Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Димковски до Трипуновски: Ја користите маката на земјоделците

Министерот за земјоделие Трајан Димковски на дебата со дополнителниот заменик министер Трипуновски на ТВ 24 истакна дека политичкиот противник ја злоупотребува маката на земјоделците за политички поени.

„Случаите коишто ги искористивте, за жал, секогаш повикувајќи се на маката на земјоделците, вие доведовте земјоделец којшто го сликавте, којшто го натеравте да даде изјава, и замислете, тој истиот, каде што вашиот советник е во кабинетот сега седи, да го прашавте каков записник му направи кога излезе на терен, ќе видите дека има узурпирано земјоделско земјиште“, кажа Димковски.