Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Вечерва: Се почуствувала непријатна миризба во Скопје, истекла солна киселина од цистерна – Инспектори на Град Скопје веднаш го лоцираа причинителот

Фејсбук статус на Инспекторат на Град Скопје:

По пријава од општински советник на општина Гази Баба за непријатен мирис во околина на фабрика МЗТ, дежурните екипи Инспекторат на град Скопје веднаш реагираа и го пронајдоа сторителот.

Се работи за правен субјект што работи со прекурзори, на лице место е констатирано дека се работи за истекување на солна киселина од цистерна, веднаш се превземени итни мерки за спречување на понатамошно истекување. Правниот субјект не поседува елаборат за заштита на животната средина, направен е записник за понатамошно постапување.

По пријава од општински советник на општина Гази Баба за непријатен мирис во околина на фабрика МЗТ, дежурните екипи…

Gepostet von Инспекторат на град Скопје am Sonntag, 1. Dezember 2019