Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев се заблагодари на републичките сили кои учествуваа во спсувачката акција по албанскиот земјотрес

Фејсбук статус на премиерот Зоран Заев:

Од име на сите граѓани на нашата држава, сакам да упатам неизмерна благодарност кон републичките сили за заштита и спасување, кои координирани од Дирекцијата за заштита и спасување, беа присутни во најпогодените подрачја во Албанија од катастрофалниот земјотрес.

Нашата држава е држава на солидарност. Скопјани уште живо се сеќаваат на катастрофалниот земјотрес од 1963. Тогаш со помошта на нациите од целиот свет го изградивме повторно главниот град.

Припадниците на републичките сили за заштита ја заслужуваат нашата највисока почит и поддршка за нивната стручност и храброст.

Од име на сите граѓани на нашата држава, сакам да упатам неизмерна благодарност кон републичките сили за заштита и…

Gepostet von Zoran Zaev am Sonntag, 1. Dezember 2019