Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Снег наврна во регионот – деновиве пристигнува и во Македонија

Во соседството, поточно во Копаоник во Србија, утрово падна првиот снег откако претходно на ова зимско туристичко место во текот на ноќта врнеше дожд.

На Копаоник има вистинска снежна идила, а локалните жители споделија и фотографии на социјалните мрежи.

Во Македонија пак, прв снег се очекува во почетокот на декември во Маврово.