Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Барајте фискални сметки – Владата најави наградна игра

Владата на вчерашната седница одлучила да се организира наградна игра “Мој ДДВ, моја награда”

Оваа одлука е донесена на предлог на Министерството за финансии.

Оваа мерка се смета како продолжение на досегашните активности околу проектот Мој ДДВ кој беше промовиран на средината на оваа година, а илјадници граѓани редовно ги скенираат сметките и очекуваат поврат на ДДВ во изност од 15 проценти од платениот данок.

Наградната игра ќе ја спроведува Државната лотарија, а покрај тоа што се очекува оваа мерка да генерира нови приходи кај граѓаните, да ја намали даночната евазија во земјава и да ја зголеми свесноста на граѓаните за барањето на фискални сметки за извршените услуги.

error: Соддржината е заштитена.