Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Руска компанија произведува роботи кои изгледаат како луѓе

Руска компанија започна со масовно производство на роботи, кои потполно личат на човекот. Тие не само што можат да бидат стилизирани по желба, туку можат да покажат и израз на лицето.

„Промобот“, компанија со седиште во градот Перм, тврди дека роботот наречен Андроид Робо-Ц може да ги замени луѓето во канцелариите, па дури и во домот.

Овој робот може да одговори на прашања во трговски центри и музеи, да биде администратор, да прима посетители па дури и да комуницира со нив.

Сепак, не може да работи подолго од човекот, бидејќи неговата батерија трае осум часа и ќе треба повторно да се наполни после тоа.

Компанијата планира да прави 10 вакви модели месечно, тие може да се нарачаат, но сè уште не се знае која е нивната цена.

спонзорирано: