Секогаш во средиштето на збиднувањата...

По силниот земјотрес од 5,8 – следуваше нов

По силниот земјотрес кој се случи во 16 часот и 05 минути по локално време, а со јачина од 5.8 степени, следуваше нов во 16 часот и 15 минути од 5,3 степени.

Паника и вознемиреност кај населението по силниите потреси кој според првичните информации се случиле во Јадранското море на само неколку километри километри од Драч, Албанија.

Земјотресот предизвика вознемиреност и паника кај жителите на погодениот регион, но и во Македонија, каде беше силно почуствуван.

error: Соддржината е заштитена.