Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Лекарите протестираа пред сите клинички центри

Протест на здравствените работници против насилството врз нив денеска се одржа со мотото „Доста е! Стоп за насилството врз медицинарите“.

Протестот се одржа пред Клиничкиот центар на хелиодромот, пред ГОБ „8 Септември“, пред старата Градска болница, пред поликлиниките и здравствените домови, пред ординациите, пунктовите, во периодот предвиден за пауза.

Министерот Венко Филипче најави нови мерки за справување со насилството. Тој рече дека во координација со Министерството за правда и МВР договорил конкретни мерки. Министерот најави мобилна патрола во старата Градска болница, каде, како што рече, имало најмногу инциденти, особено за време на дежурствата.

error: Соддржината е заштитена.