Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Општина Демир Хисар со демант за објавената лажна вест за наводно барање за изведба на нашата химна во поинаква верзија

– Општина Демир Хисар и организацискиот одбор на официјалната прослава на Илинден во с.Смилево најостро ја демантираат дезинформацијата дека од било кого било барано химната на Република Северна Македонија да ја изведува во каква било поинаква верзија, од онаа која е пропишана во Законот. Химната ќе се изведува во својата официјална и целосна верзија. Ги покануваме граѓаните да дојдат и заеднички да покажеме дека сме посилни од сите оние кои со вакви злонамерни дезинформации ја нарушуваат нашата традиција и нашиот светол заеднички празник Илинден, стои во соопштението од општина Демир Хисар.

Инаку, ова е лажната вест објавена од Фејсбук профил на извесен, Кристијан Јандриоски:

Во последниот период, забележана е појава на споделување на лажни вести по социјалните мрежи кои потоа во вид на прилози се објавуваат на портали блиски до опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Целта е манипулирање со јавноста и креирање на лажна слика пред граѓаните за одредени случувања.