Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Љубовта и далечината

Многу од луѓето ќе кажат дека токму одалеченоста ја зајакнува љубовта, но добар дел пак ја употребуваат народната поговорка: далеку од очи, далеку од срце.

Доколку раздвоеноста не трае долго и ако двајцата се сложувате на тоа, секогаш можете да најдете начин да останете во контакт, сепак доколку се работи за подолгорочна раздвоност повеќето од паровите прогнозираат дека врската не може да се одржи.

Сепак дали е мала и голема раздоеноста сепак доколку навистина се љуби претставува вистинска тешкотија, а за да се надмине болната страна вие треба да останете искрени.

Поделете ги чувствата за разделбата ќе ви помогне да се осеќате подобро и поблиску, имате прилика потполно да се разберите еден со друг и да си ја пружите подршката која ви е неопходна, но исто така радувајте се на времето кое покасно ќе го поделите заедно.

Денес исто така комуникацијата е чекор напред пред се останато па затоа искористете ги предностите на модерната технологија – користете го е-маилот, мирцот, телефонот, пораките, писмата ако сакате.

Настојувајте што повеќе да се слушате со партнерот преку телефон само за да му кажете те сакам, исто така направете список за работите што ви недостигале во врмето кога сте биле одовени, но затоа пак кога повторно ќе сте заедно списокот ќе ви помогне да надополните се она што сте пропуштиле.